tiistai 27. helmikuuta 2018

Helmikuun käsityöt

Tää helmikuu on ollut jotenkin hyvin tuottelias kuukausi käsitöiden osalta. Tai no, tuotteliaampi kuin yleensä, varmaan enemmänkin voisi saada aikaan ja onhan miulla osa jutuista vielä kesken. :-D Nuo pentuset on hieman sotkeneet ompelukoneen käyttöä, mutta neuloa oon kyllä ehtinyt hyvin niiden seurailun ohessa.

♥ Ystävänpäiväsukat 
No näitä tuli jo esiteltyä tarkemmin tässä postauksessa, joten en laita enää tähän kuvaa. 

♥ Jon-sukat tyttövauvalle
Käytiin Juhan serkun pienokaisen rotinoilla ja pistin sille pakettiin samanlaiset sukat kun omalle vaaville, mutta hempeissä tyttöväreissä tietenkin. Jos joku ei muuten tiedä mitä rotinat tarkoittaa niin sitä, että käydään kattomassa vauvaa ekaa kertaa ja tapana on yleensä viedä myös vauvalle jotain lahjaksi (esim. vaatteita tai leluja), sekä muulle perheelle mahdollisesti jotain leivonnaisia (että tuoreen äidin ei tarvii ite ruveta mitään tekemään) ja kukkia. Tää on vissiin aika karjalainen tapa, tai ainakaan miun luokkakaveri ei ollu ikinä kuullutkaan kyseistä sanaa. :-D

♥ Jon-sukat tulevalle isukille
 Tuo miun raavas metsämieskin sai nyt sitten hempeillä sydämillä koristellut Jon-sukat. Tein samoilla väreillä kuin vauvan sukat. :) Näitä on kyllä niin kiva ja nopea tehdä!

♥ Tupsupipo lapselle (tupsut alotin tänään niin ne ei ollu vielä kuvaushetkellä kiinni :-D)
Tän oli tarkotus mennä yhelle 4-vuotiaalle synttärisankarille, mutta jostain syystä en saanut kavennuksista (enkä oikeestaan koko piposta, helmineulettä kaksinkertaisella langalla?) tehtyä ohjeen mukaan omasta mielestä tarpeeks siistejä ja aikakin loppu kesken, joten tää nyt jäi sitten vielä odottelemaan sopivan omistajan (vai pitäiskö sanoa uhrin) löytymistä. :-D

♥ Vauvan trikoobody
 Käytiin joku aika sitten Lauralla ja Laurilla ja sain Lauralta kunnon ompelukärpäsen pureman, kun selailin sen lainaamaa PaaPiin-kaavakirjaa. Siitä innostuneena marssin itekin kirjastoon lainaamaan muutamia Ottobre-lehtiä. Miulla oli jotain ikivanhoja trikookangaspaloja, joista en ollut ommellut vielä koskaan mitään, joten päätin että kokeilen tehdä ihan perusbodyn trikoosta (mikä nyt ei ollut ehkä ihan se kangastyyppi mitä ohjeessa suositeltiin :-D). Edellisestä ompelukerrasta on kertynyt aikaa älyttömästi, joten ajattelin että on ehkä ihan hyvä harjotella ensin. Mietin kaavoja piirtäessä (leivinpaperille kaavapaperin puutteessa), että oon sitä tehnyt edellisen kerran ehkä vuonna 2009 tai 2010. Tuo body on itseasiassa vieläkin vähän kesken, hihat pitäis vetästä kaksoisneulalla ja helmaan laittaa jonkin sortin kaistale sekä nepparit. Mutta ehkäpä saisin sen valmiiks ja sitten voisin lähteä paikalliseen kangaskauppaan vähän ostoksille. :-)

Tulossa...

♥ Tuparisetti Jon-sukkia viisihenkiselle perheelle
 Juhan sisko on perheineen kevään aikana muuttamassa Itä-Suomeen ja mietin että oispa kiva viedä tuparilahjana koko porukalle samaan sarjaan sopivat sukkaset. :-D Saa nähdä jaksanko ja ehdinkö tehdä, mutta aloitettu on jo!

♥ Vauvan neulehaalari
 Tää on ollut kesken syksystä asti ja etenee vähän kerrassaan. Nyt oon miettinyt näitä kelejä, että jos tämmöset pakkaset on sitten kun vauva syntyy niin tämähän menis varmaan heti käyttöön eikä meillä oikeestaan sopivan kokoista neulehaalaria olekaan vielä hankittuna. Pitääpä pistää vipinää puikkoihin kaiken varalta. :)

♥ Lisää ompelutöitä...
Bongasin näin söpön kisukangaspalan eilen kirpparilta. Osaako joku sanoo minkä firman kangasta tää on, näyttää kauheen tutulta mut en vaan saa päähäni? Kohan oon vähän harjoittanut kadonneita ompelutaitojani, niin tästä vois ommella vaikka söpön setin vauvalle!

-K

1 kommentti:

  1. No olet kyllä ollut ahkera. Voi miten kauniita sukkia! Itse en saa oikein mitään aikaiseksi, joten en voi kuin ihailla.

    VastaaPoista